Wuxi Hengnuo Chemical Equipment Manufacturing Co, Ltd
Hem > Nyheter > Innehåll
Värmeväxlaren värme överföring lösning är bristen på vad
- Sep 01, 2017 -

Värmeväxlaren värme överföring lösning är bristen på vad
Värmeväxlare som värmesystemet i den vanligaste värme överföring utrustningen, dess driftsförhållanden direkt påverkar extern värme. Analys av värmeväxlare i driften av orsakerna till problemet, värme överföringsstationen att uppnå säker drift, energisparande arbete är betydande. Värme växlare tillverkare, värmeväxlare vilket märke av bra, Hefei värmeväxlare priser, rådgivande service hotline 0551-67317322.
De problem som uppstått under operationen, systemet i hela eldningssäsongen huvudproblemet är peak värmeväxlare värmeöverföring. Värmeväxlaren är installerad i den cirkulerande vatten bypass, användning av dubbel-rör värmeväxlare, parametrarna design: flöde G = 1500t / h, värme överföring område F = 170m 2, designad ånga parametrar t = 180 ℃, P = 0.2MPa, cirkulerande vatten import och export utforma temperatur △ t = 15 ℃. Värmeväxlaren under operationen, inlopp och utlopp temperatur skillnad △ t endast omkring 5 ℃, även om justeringen, effekten är inte, dess roll inte kan utvecklas fullt ut.
För värmeväxlaren löses värme överföring problemet enligt följande:
Nytt urval av fällan, i rörledningen hydrofoba att installera en hydrofoba reglerventil, fällan är baserad värmare vattennivån ändras via systemets DDZ-Ⅱ typ elektronisk justering att uppnå reglering och kontroll. Vattennivån signalera av värmaren styrs av differentialtryck sändaren, proportionell integrerad enheten och enhetens drift. Slutligen reglerventilen drivs av det elektriska ställdonet och storleken på vattenförsörjningen styrs genom att justera ventilen öppnar grad. Så att värmeväxlaren kan vara lägligt ansvarsfrihet av hydrofoba, att säkerställa värme överföring effekt.
Dagliga uppmärksamhet att kontrollera kvaliteten av cirkulerande vatten, stärka vatten kvalitetsövervakning, för att minimera förekomsten av värmeväxlare påväxt;
För systemet med ånga mätanordning, hitta metoden så snart som möjligt för att lösa;
Regelbunden demontering av värmaren eller backspolning, ta bort värmare skräp, effektivisera värmare;
Dessutom, när utrustningen tas i drift i början av systemet, ska luften inuti värmaren släppas för att undvika att påverka värme överföring kvalitet.
På grund av typ av värmeväxlare struktur, användning av villkorlig mångfald, förutom skalning utöver förekomsten av olika former av misslyckande, och därmed värmeväxlare inspektion och underhåll arbete att bli en säker och stabil drift av det produktion enhet för att säkerställa ett viktigt arbete. Hefei plattan värmeväxlare tillverkare för alla att dela vår erfarenhet!
Misslyckandet i värmeväxlaren är oftast orsakas av korrosion. Den vanligaste platsen för korrosion är värme överföringsröret, följt av tube plattan, värmeväxlare huvudet och den små diametern av röret. Korrosion och nötning misslyckande av de viktigaste skälen är: smuts korrosion, media korrosion, tube flöde är för stor och förekomst av nötning, korrosion och korrosion i slutet av röret och så vidare.
I värmeväxlaren körs processen, på grund av den högre hårdheten av det funktionsdugliga medlet eller vätskan innehåller partiklar, suspenderade fasta ämnen, kylning vatten alger, bakterier, sediment och så kommer att leda till röret inuti och utanför väggen allvarliga skalningen. Med förtjockning av lagrets smuts, värme överföring motstånd ökar snabbt, allvarliga smuts kommer göra arbetande medium flöde kanal blocket, vilket resulterar i snabb nedgång i värme överföringskapacitet.
I värme överföring medium korrosion, spänningskorrosion, gap korrosion eller kollision, slitage, etc., kommer att röret producera mikro-sprickor, om det finns höga brytmoment eller omväxlande stress, sprickan kommer snabbt expandera och läcka.
Beroende på användningen av värmeväxlare olika förutsättningar, pipe och tube kan plate anslutning lederna delas in i svetsning, expansion och utbyggnad svetsning och tre. Gemensamma form i olika former av misslyckande är också olika.
De största problemen i svetsning är: förekomsten av svetsning defekter såsom brännande eller inte penetration; svetsfogar producera termisk stress orsakad av spänningskorrosion; röret och tube plate hål mellan klyftan kan orsaka spaltkorrosion; svetsning rostfritt material i värmen förändringen i mikrostrukturen i området resulterade i en kraftig nedgång i korrosionsbeständighet.
För expansion lederna, värmeväxlare det är en restspänning i processen för expansion, lederna kan ha förekomsten av stress korrosion temperatur och media villkor snabbt på grund av spänningskorrosion och misslyckande; ”övergångskonstruktioner av anti pull off låg, särskilt när när temperaturen är högre än 300 grader, krypning i materialet gradvis kommer att minska det kvarvarande trycket, anslutning tillförlitlighet är svårt att garantera.
Expansion och svetsning för att uppnå fördelarna med svetsning och expansion kompletterar varandra, med anti upprepade termisk chock och termisk korrosion, förbättra egenskaperna Anti-trötthet i lederna och eliminera fördelarna med gap korrosion. Men utbyggnaden av svetsning och när användningen av höga driftskrav, vanligen används i mer hårda driftsförhållanden för tillfället.