Wuxi Hengnuo Chemical Equipment Manufacturing Co, Ltd
Hem > Nyheter > Innehåll
Försiktighetsåtgärder för användning av värmeväxlare
- Oct 11, 2017 -


Först värmeväxlare registeransvariga bör vara platta på konsolen, omgivande medium bör inte innehålla ledande damm och frätande gaser, lämplig miljö-driftstemperatur i 10-40 ℃, relativ luftfuktighet bör vara mindre än 85%.
För det andra bör värmeväxlaren placeras inomhus. När utrustad med flera värmeväxlare, bör placeras separat.
För det tredje, positiva och negativa mutter lederna, bara quasi-roterande positiva och negativa nötter, två cirkulära tätningsytorna ska i förhållande till rotationen, alla muttrar och kopplingar är installerade, bör vara belagd med olja. Varje operationssalen bör ha direkt tillgång till utomhus eller kanal utlopp, bör se till att utrustning adress ventilationen är enastående.
Det fjärde hand tallrik på värmeväxlaren på roterande kroppen, kontrollera arbetet är inte flexibla.
5, i installation av värmeväxlare omslag, bör undvika reaktorn kropp reaktionen mellan tätning täcka ytan sammanstötningen med varandra. Reaktorn locket noggrant placerade i motsvarande position i reaktorn kroppen, mutter viktigaste, måste du trycka på diagonalen, symmetriskt upprepade successivt skärpts. Tvinga vara enhetliga, Tillåt inte reaktorn locket vid sidan av skevningen, för att uppnå en god tätning effekt.
Sex, nålventil linje line seal, bara tyst rullande dess ventil nål, tryck det tätningsytorna, du kan uppnå en bra tätning effekt.
Med utvecklingen av tekniken, nu sannolikheten för värmeväxlare sprängning har minskat kraftigt, men detta betyder inte att nedbrytningen av sprängning inte uppstå, i själva verket, om det finns en allvarlig produktion eller felaktig användning av operationen eller kommer ta med nedbrytning sprängning av faran, såsom för mycket katalysator eller foder för snabbt leda till momentan temperatur stiger för fort och så kommer orsaka värmeväxlare nedbrytning sprängning. Därför, i säker produktion av värmeväxlare, vi måste strikt följa den ”värmeväxlare användning försiktighetsåtgärder, denna artikel kommer att introducera skälen till värmeväxlare sprängning och några användning av försiktighetsåtgärder.
Orsaker och behandling av värmeväxlare
1, reaktorn in i mekaniska orenheter, vilket resulterar i lokala friktionsvärme som orsakas av nedbrytning av reaktorn sprängning. Behandling: uppmärksamma underhåll inte faller i de mekaniska orenheterna.
2, uthärda församlingen slitage, vilket resulterar i överhettning efter den temperaturstegring som orsakas av nedbrytning av reaktorn sprängning. Behandling: strikt kontroll av reservdelar kvalitet, förbättra underhåll kvalitet.
3, omrörare paddel och vattenkokare vägg friktionen som orsakas av lokal överhettning orsakad av värmeväxlare nedbrytning sprängning. Behandling: förbättra kvaliteten på underhåll och reservdelar delar kvalitet.
4, den katalysator system instrumentering eller katalysator pumpen orsakas av nedbrytning av reaktorn sprängning i drift. Behandling: underhåll, idrifttagning instrument för att uppnå korrekt och känslig.
5, för mycket katalysator eller foder för fort, momentan temperatur stiga alltför snabbt leda till nedbrytning sprängning. Behandling: strikt kontroll av mängden katalysator, utfodring bör vara enhetliga.
Värmeväxlaren struktur och prestanda: utrustning främst genom tanken, jacka, blandande system består av tre delar. I fråga om
1, värmeväxlare materialet: kontakt med de materiella är används 304 eller 316 L och andra hög kvalitet rostfritt stål, i linje med GMP standarder. I fråga om
2, värmeväxlare tillbehör: blanda form av multi-purpose ram blandning för att säkerställa att materialet i en kort tid jämnt försonas; samtidigt enligt behovet av att använda box, ankare, massa och så vidare. Förseglade med en mekanisk tätning, kan du säkerställa trycket inne i tanken och för att förhindra läckage av material i tanken och orsaka onödiga föroreningar; gränssnitt med ISO standard snabbt klämma typ, bekväm hälsa. sterila respirator, CIP rengöring munstycke, spegel, fläns, hälsa och andra människor snabbt öppna. I fråga om
3, värmeväxlare ytbehandling: den inre ytan av spegeln polerad för att säkerställa att ingen hälsa döda vinkel, sluten design för att säkerställa att materialet är alltid i sterila yttre yta valfria sandblästring, Matt, kallvalsning primära färgbehandling. I fråga om
4, uppvärmning och kylning: värme metoder valfria ånga, elvärme, värme överföring olja att möta den syra, alkali, hög temperatur, motståndskraft mot nötning, korrosion och andra olika arbetsmiljö behöver av processen.