Wuxi Hengnuo Chemical Equipment Manufacturing Co, Ltd
Hem > Nyheter > Innehåll
Reparation av teknik av rostfritt stålreaktion Vattenkokare efter skada
- Aug 18, 2017 -

Reparation av rustfri stålreaktionskedja efter skada
Reaktionskärlet i rostfritt stål är en oumbärlig reaktionsutrustning och förvaringsbehållare för kemisk industri, petroleum, bränsle, medicin, bekämpningsmedel, kemisk gödning, gummi, plast, organisk syntes, mat, militär, vetenskaplig forskning och andra industrier. Dess fördelar är låg kostnad, korrosionsbeständighet (förutom flussyra, het fosforsyra, alkali), bra prestanda, jämn yta, hårdhet, brett användningsområde. Kan användas i kemisk produktion i gasformigt, flytande, fast tillstånd av olika kemiska reaktioner, såsom förångning, koncentration, destillation, polymerisation, klorering, nitrifiering, förtvålning, förestringsprocess; nackdelen är att använda installationen för att vara försiktig, när glasskiktet har skadats, blir det omöjligt att använda tomgångsutrustning, vilket resulterar i ökad användning av kostnader. Rostfritt stål Reaktion Vattenkokare porslin skador på ytan att sluta använda, snabb reparation, annars kommer det att göra små problem att expandera till ett stort problem, inte reparera, även att reparera, reparation av kvalitet och användning av cykeln kommer att minskas. Vid specifika reparationer använder olika processförhållanden, olika delar av användningen av olika reparationsmaterial och material, enligt olika medier, lämplig reparationsmetod.
(1) porslinsyta skada limmetod. Valet av lim från korrosionsbeständigheten, Reaktion Kettle hög temperatur, bindningsfasthet, expansionskoefficient och andra överväganden. Klister för att strikt följa följande steg:
① Rengör den skadade ytan ren. Innan limet måste ligga på den skadade ytan av en omfattande och detaljerad rengöring, ska den skadade ytan av rost eller rester med en kvarnrening, reaktionskärl och sedan handslipmaskin (handborr på ett litet slipskivhuvud) eller vinkelslipa på järnborsten kommer att brytas kantkant emalj ut från 5 mm ~ 10 mm bred hampa, med etanol eller aceton rengöringsmedel skrubba rent.
② två hängande plast. Första gången limet kommer att vara kopplat till den skadade ytan och fint linne, den en gången jämnt kopplad, desto tunnare desto bättre; Reaktion Vattenkokare den andra är den första som fortsätter efter fullbordandet av jämn smet, limet kan inte vara för tjockt, annars användningen av processen På grund av temperaturen på plastskador som orsakats av reparationsfel.
③ med värmekällan på hängande delar av den indirekta uppvärmningsbakningen (ingen direktuppvärmning), värme och hängande delar för att bibehålla mer än 300 mm, reaktionskärl eller naturlig torkning mer än 24 h för att säkerställa att plastytan stelnar.
(2) reparationsmetod för perforering av utrustning. Använd en fuktig trasa eller våt bomullsgarn för att täcka omkretsen av det perforerade området, för att förhindra svetsslaggen runt emaljen. Kommer att vara med perforeringen av storleken, Reaktion Kettle tjockleken på järnblocket för att blockera hålet och hålla i samma plan, började upptäcka svetsning och vattenkylning till svetsning fullbordad. Och använd sedan metoden (1) för att reparera.
(3) Tantal nagel fixering. Fördelarna med stark korrosionsbeständighet, reparera snabbt, inte rädd för att stöta efter plåstret. Nackdelar är endast tillämpliga på reparation av små områden, reaktionsketlet maximerar inte 500 mm × 500 mm. Vanligen använda tantal naglar är M8 standard tantal skruvar med yttre förpackade tetrafluoroetylen hexagonala pluggar bildade som en helhet. Det finns två allmänna sätt att använda:
① direkt med tantal naglar fast. Gäller de skadade delarna av porslinets yta. Använd en Φ6mm / Φ7mm borr för att borra hål i mitten av pausen, slipa med M8-kranen, reaktionskärlet och rengör den skadade ytan och skrubba med ett tvättmedel (etanol eller aceton), häng sedan limet och skruva tantalskruven direkt in i hålet tills den är fastsatt.
② Användning av PTFE-material för korrosionsbeständig platta fast, lämplig för större delar av den skadade ytan. Den specifika reparationsmetoden är baserad på det skadade områdesvalet är större än det skadade området med 2 mm ~ 3 mm tjock polytetrafluoretylenplatta, med en diameter på 6 mm / 7 mm i brytningen för att bestämma plats och antal borrningar, reaktionskärl med M8-kranning , och rengör sedan den skadade ytan och skrubba med ett tvättmedel (etanol eller aceton) och häng limet. För att säkerställa att den omgivande tätningen, PTFE-reptrycket i plasten, med tantalskruv stramas och sedan släppa PTFE-plattan i varje nagellock hängande under limet, inslaget med PTFE-rep och sedan en efter en skruvad till reparera det omgivande limet Kram ut.
(4) Nitarfixeringsmetod. Huvudsakligen tillämplig på oregelbunden runda och den största diametern på 55 mm, reaktionskärl, icke-perforerad rostfri stålkedja. De specifika stegen är:
① kommer att vara trasig yta för slipning och sedan ren.
② med Φ3mm borr i den trasiga punkten att borra ett hål runt 8mm djupt.
③ med hålet för att expandera hålet genom hålväggens tvärgående spår.